BERLIN - kunst, kultur og storbyliv


Vi dropper klimautslipp og laaaang flytur, og reiser i stedet med buss på en superbra studietur til Europas hipster- og kunstnerhovedstad: BERLIN!

Edvard Munch dro hit for å bli inspirert, og det skal vi også; her skal vi gjøre ett av verdens kreative mekka til vårt eget.Kanskje du har vært i Berlin før? På helgetur med familien eller kanskje med hvite busser på ungdomsskolen? Dette blir en helt annen type tur, hvor vi dropper turistfellene, for heller å fokusere på det Berlin som berlinerne selv elsker!

Berlin har undergrunn-, hippie-, pønkekultur, det urbane og det grønne i skjønn forening. Gammel arkitektur møter ny, urbane kjøkkenhager på tak og superfin landskapsarkitektur brer seg der berlinmuren før tok opp plass. Vi besøker alt fra små undergrunns prosjektrom, godt gjemt for folk flest, til fancy og kommersielle gallerier i ombygde fabrikker. Vi utforsker kanskje politisk gatekunst, går på marked, eller har fotoshoot på en nedlagt flyplass! Vi studerer ny arkitektur og gamle mestere på de store museene, og besøker kunstnere for å se hvordan de jobber. Vi opplever mat fra hele verden (Berlin har verdens beste kebab! Og supert tilbud av vegansk og veggis!) og noen dager lager vi mat sammen.Berlin er en travel by, derfor planlegger vi å ta en pause på veien hjem i en liten standby som heter Warnemünde. Her har kunstnere funnet ro og inspirasjon i tidligere tider.Det viktigste vi får med oss er allikevel fellesskapet, vennskapene som oppstår når vi knyttes sammen av felles opplevelser på reise. Dette blir en uforglemmelig tur!


Rønningen tilbyr også flere studieturer med ulike faglige fokus og prisnivå. Om du ønsker det kan du velge å være med på en av de andre turene som arrangeres av Rønningen i studieturperioden:


Priser på studieturene finner du her. Det tas forbehold om prisendringer i henhold til den globale utviklingen i en verden som er preget av kriser og usikkerhet.