se-Frontbilde.jpg

Sør-Afrika og Palestina / Israel

Del på Facebook

Journeys for Justice sine studieturer til Sør-Afrika og Palestina & Israel er en viktig del av undervisningen.


SØR-AFRIKA


Med Journeys for Justice får du oppleve vakre, men kontrastfylte Sør-Afrika fra Johannesburg i nord til Cape Town i sør. Studieturen byr på mange opplevelser i et tett program. 


Vi utforsker hvorfor Sør-Afrika er det landet i verden med størst forskjell mellom fattig og rik, enda apartheid formelt sett ble avskaffet for snart tretti år siden. Du får bo i townships og i privilegerte områder, på landsbygda og i storbyer. Vi møter et mangfold av mennesker i nasjonen som er blitt kalt "The Rainbow Nation"  - fra ulike folkegrupper, sosiale lag og livssituasjoner, og lærer om sosiale, kulturelle, politiske og historiske sider ved Sør-Afrika.


I Soweto får du et innblikk i den lange kampen mot apartheid, vi drar på sykkelsafari og vi utforsker områdene som gjorde Sør-Afrika rikt på gull, før vi drar på safari i en nasjonalpark inn mot grensen til Botswana. 


I Cape Town besøker vi Robben Island og du får se fengselscellen til Nelson Mandela. Du får oppleve den fantastiske utsikten fra Table Mountain og bade i bølgene i Camps Bay. 


Vi samarbeider med Sør-Afrika YMCA, noe som gir deg en unik mulighet til å komme tett på sør-afrikanske ungdommer og forstå hvilke utfordringer de står i. Du får innsikt i hvordan YMCA setter dem i stand til å ta ansvar og bidra til forandring i egne liv og i samfunnet. 


Hjemme i Norge deler du dine opplevelser og engasjerer dine medelever og andre til å være med å stå opp mot uretten som unge sørafrikanere opplever, blant annet gjennom å mobilisere for Rønningens Globalløp.  


PALESTINA & ISRAEL


Med Journeys for Justice til Palestina og Israel får du lære om konflikten i Midtøsten og hvordan Israels okkupasjon av Palestina påvirker unge palestinere og deres hverdag. Vi møter israelere og palestinere med ulike syn på hva som skal til for å få fred. Studieturen byr på et svært innholdsrikt program. 


Vi har base like utenfor Bethlehem, og derfra drar vi utflukt til Jerusalem, Ramallah, Hebron og andre destinasjoner på Vestbredden. Vi besøker hellige steder som Fødselskirken, Klagemuren og Al Aqsa-moskeen. Møter med studenter og flyktninger, bønder og beduiner, KFUM-ungdom og forskjellige organisasjoner gir deg innblikk i politiske, sosiale, historiske, kulturelle og religiøse forhold.  


Gjennom Oliventrekampanjen og vårt samarbeid med KFUK og KFUM i Joint Advocacy Initiative får du plukke oliven eller plante oliventrær for å bedre palestinernes livsvilkår. Slik bidrar du i kampen for en rettferdig fred. 


Hjemme i Norge deler du dine opplevelser og engasjerer dine medelever og andre til å være med å stå opp mot uretten som unge palestinere opplever.


Rønningen vurderer alltid sikkerhetssituasjonen i området, og følger UDs reiseråd. Dersom situasjonen i Midtøsten ikke tillater reiser til Palestina og Israel i løpet av skoleåret, vurderes alternative studieturmål. 


Sjekk linja på Instagram for oppdateringer på hva vi holder på med!


Priser på studieturene finner du her. Det tas forbehold om prisendringer i henhold til den globale utviklingen i en verden som er preget av kriser og usikkerhet.