thea TM

Sør-Afrika

Del på Facebook

SØR-AFRIKA - rettferdig fordeling med afrikansk kultur, natur og livsmot 


Vi reiser til Sør-Afrika og besøker våre partnere der. Rønningen har hatt studieturer til Sør-Afrika i mer enn 25 år og vi kjenner både landet og folkene der svært godt. Studieturen går til Soweto, Johannesburg og Cape Town, med avstikkere hit og dit. Denne turen gir deg opplevelser for livet og en bedre forståelse av de historiske, kulturelle og sosiale forholdene i «The rainbow nation».  


 


Sør-Afrika er et land fullt av kontraster. Vi møter ungdom i en helt annen livssituasjon enn vår egen. Vi opplever kultur og natur, townships, Robben  Island, konserter og bading med pingviner. Først og fremst kommer vi tett på folk, og lærer noe om hvordan mennesker finner glede i livet slik det arter seg for dem. Vi lærer å kjenne dette landet som både er kjent for å ha den største ulikhet mellom rike og fattige, men samtidig den mest demokratiske grunnloven verden så langt har sett. 

Arven etter apartheid preger landet fortsatt, selv om Nelson Mandela gjorde sitt for å skape noe nytt.  Etter hans tid har landet fått flere problemer enn det har løst - korrupsjon er en av de store utfordringene. Rønningen har i flere tiår samarbeidet med YMCA of South Africa og andre sør- afrikanske organisasjoner og kontakter. Noen av disse vil møte oss på turen, og vi samarbeider mye med lokale YMCAs. 

Du kan glede deg til en tur med sterke inntrykk, aha-opplevelser for livet, utfordring av egne grenser – og mye sang, dans og latter. Rønningen tilbyr også flere studieturer med ulike faglige fokus og prisnivå. Om du ønsker det kan du velge å være med på en av de andre turene som arrangeres av Rønningen i studieturperioden:


Priser på studieturene finner du her. Det tas forbehold om prisendringer i henhold til den globale utviklingen i en verden som er preget av kriser og usikkerhet.