Tekst: Maria Emlile Nesttun Øyen

I skrivende stund er FotoVideo og Kunst innlosjert i Joshua Tree etter en super uke i Los Angeles. Her har vi fotografert både i sollnedgang og soloppgang. For å få med soloppgangen måtte vi opp kl. 03.30… Litt tungt der og da, men verdt det når sola sto opp og kastet lyset innover de rare trærne og de flotte steinene som finnes i Joshua Tree.

 MG 1878

Vi har gjort mye gøy og spennende disse dagene, og ikke minst spist mye god mat. Den første dagen leide vi sykler og syklet langs Venice Beach til Santa Monica Pier. Der kunne vi shoppe, kjøre karuseller eller bare gå og se. På veien tilbake stoppet vi ved en skatepark og opplevde livet der. Venice kryr av alle mulige slags folk og er et sted for frie bohemer….

Allerede dag to sprengte lærerne matbudsjettet, og vi spiste sushi på en takterrasse i 21.etasje. Noen spiste sushi for første gang, og alle var fornøyde med mat etter en dag i Downtown LA med sightseeing og utforsking av kulturen. På kvelden var vi på Dame Edna’s Farewell-show, hvor humoren kanskje ikke traff alle like godt. Elevenes reaksjoner var iallefall god underholdning for lærerne.

LA2015 Andre004

Torsdag var det foto-utstillinger og galleri som stod på programmet. Da fikk vi en avslappende formiddag på Getty Center, og ute kunne vi nyte fantastisk utsikt over byen. Så var det igjen tid for mat, og vi kjørte gjennom Beverly Hills og kom fram til Rainbow Bar & Grill. Dette er et kjent sted hvor mange berømte personer har vært, for eksempel Guns ’N Roses og Marilyn Monroe bare for å nevne noen.

Helgen startet med et besøk på LA FIlm School. Der har mange kjente personer i film- og musikkbransjen gått. Vi var så heldig å få en omvisning på skolen, og både se og ta på noe av kamerautstyret de hadde der. Følelsen av å holde et RED-kamera verdt 90 000 dollar er rimelig spesiell. Sånne kameraer blir brukt til å filme Jurassic Park! Vi så også mer av Hollywood den dagen, gikk langs Walk of Fame, og spiste på berømte Hooters. Mat er viktig, og grunnet jetlag er det viktigere med en stor lunsj enn en stor middag. Men vi er jo tross alt i USA, så alle måltider blir store uansett.

 MG 1854

Et til høydepunkt på turen var besøk på Warner Brothers Studios. Det var veldig gøy å se der de har spilt inn mange serier og filmer. Gatene og settene er mye mindre i virkeligheten enn de ser ut som, og det er også vanntårnet deres. Siden det er helg var det ikke noen innspillinger, som gjorde at vi fikk se settet til The Big Bang Theory! Som kjent blir noen i klassen mer starstrucked enn andre, det vistes da vi fikk se stamkaféen til Friends-gjengen, Central Perk. Det har aldri vært mer stas å sitte i en sofa før!

LA Karri3

I dag har vi vært på gudstjenste i New Christ Memorial Church. Halleluja-stemningen var virkelig på topp, og aldri har vi følt oss mer velkommen. Vokal-klassen bidro med nydelig sang til minne om Andrae Crouch. Det var nemlig søsteren som var pastor i den kirka.

På slutten av Joshua Tree turen fikk vi besøke kunsteren Philip K. Smith 3rd som har gjort mange store kunstprosjekter. Det inspirerte stort og se og høre om hans prosjekter og tanker rundt det å være kunstner. Har kan du se mer om et av prosjektene hans, http://royaleprojects.com/lucid-stead

 MG 2477

Turen nærmer seg slutten og vi avslutter med et beøk i Universal Studios – the Entertainment Capital of LA!