Journeys for Justice - Palestina / Sør-Afrika

Instagram
Bilder
Video

Globalt engasjement

Stå opp for andre - Stå opp ForAndre!

Mål for linja


Vi vil gi deg kunnskap, praksis, nettverk og opplevelser så du kan gå foran i kampen for en rettferdig verden.

Studietur
Sør-Afrika og Palestina / Israel

Syns du verden er urettferdig og ønsker å gjøre noe med det?

Er du nysgjerrig og vil lære om årsaker til fattigdom og konflikt?

Ønsker du å oppleve Palestina, Israel og Sør-Afrika?

Møte mennesker som vokser opp under andre forhold enn deg selv?

Vil du få venner for livet og engasjere deg og andre for en rettferdig verden?

Da er Globalt engasjement linja for deg!

 

Globalt engasjement får du kunnskap om menneskerettigheter og demokrati, globalisering og urettferdig fordeling, klima og bærekraftig utvikling, rasisme og utenforskap, krig og konfliktløsning. 

 

 

Vi fordyper oss i Sør-Afrika og Israel-Palestina, og jobber med formidling, beslutningspåvirkning og aktivisme.

Du lærer gjennom øvelser og rollespill, spennende menneskemøter og inspirerende foredrag, gjennom å samtale, reflektere og diskutere med de andre i klassen, gjennom prosjektarbeid, og gjennom studieturer og utflukter.

 

Som den eneste folkehøgskolen i Oslo er veien kort til organisasjoner og institusjoner som jobber med saker vi er opptatt av.  De har spisskompetanse på sine felt, og vi er så heldige å få lære av dem når vi besøker eller får besøk av ansatte og frivillige i i KFUK-KFUM GlobalChangemaker, Amnesty, Antirasisistisk senter, Læringssenteret Utøya, Framtiden i våre hender, Holocaustsenteret og Nobels fredssenter med flere. Vi oppsøker moské, synagoge og kirkelige aktører.

 

Vi blir med på debatter, foredrag og demonstrasjoner, går på teater, kino og nyter godt av hva Oslos rike kultur- og samfunnsliv har å tilby. 

 

Globalt engasjement får du kampanjepraksis, aktivisterfaring og nettverk. Gjennom vårt samarbeid med organisasjoner som KFUK-KFUM Global og andre får du utforme og gjennomføre kampanjer som sprer kunnskap, skaper holdninger, endrer handlinger og påvirker beslutninger for en mer rettferdig verden. Du blir kjent med engasjerte frivillige på din egen alder som brenner for noen av de samme sakene som deg.

I vinter arrangerte Miljørådet på Rønningen Folkehøgskole (der flere på vår linje var med) en banneraksjon utenfor Stortinget i samarbeid med KFUK-KFUM Global. Se filmen om hvordan det gikk da de utfordret klima og miljøministeren til å gjøre mer i kampen mot klimaendringene. Filmen er laget av Leo Wråle på Foto/Video-linja på Rønningen.


Du blir også engasjert for en bedre verden gjennom spennende opplevelser på studietur. For å få mest mulig ut av reisene setter vi oss inn i landenes historie og de politiske, sosiale og kulturelle forholdene der før vi drar. 

På turen til Israel og Palestina har vi base i Betlehem. Vi besøker hellige steder som Klagemuren og Al Aqsa-moskeen i konfliktfylte Jerusalem. Vi drikker nypresset granateplejuice og spiser verdens beste falafel

På Vestbredden får du møte unge palestinere og høre om hvordan den israelske okkupasjonen påvirker deres hverdag.

Gjennom Oliventrekampanjen og vårt samarbeid med KFUK og KFUM i Joint Advocacy Initiative får du gjøre en praktisk innsats for å bedre deres livsvilkår.

KONTRASTFYLTE SØR-AFRIKA

Bli med gjennom kontrastfylte Sør Afrika fra Johannesburg til Cape Town. Utforsk hvorfor Sør-Afrika er det landet i verden med størst forskjell mellom fattig og rik, enda apartheid formelt sett er avskaffet. I Soweto drar vi på sykkelsafari, vi utforsker områdene som gjorde Sør-Afrika rikt på gull, og kanskje bor du et par dager i vertsfamilie før vi drar på safari.

I Cape Town besøker du fengselscellen til Nelson Mandela og blir kjent med sørafrikansk ungdom som forteller om sine utfordringer og muligheter. Du får du oppleve den fantastiske utsikten fra Table Mountain og andre vakre steder i det mange mener er "verdens beste by".


Hjemme i Norge deler du dine opplevelser og engasjerer dine medelever og andre til å være med å stå opp mot uretten som unge palestinere og sørafrikanere opplever.


Følg linja på Instagram

JakobSolevaag.jpg
Jakob Solevåg
anine 3_redigert.png
Anine Jing Aspholt Monsen
Joakim til nettside_redigert_beskjært.png
Joakim Caspar Meen
Kristin Glad
Lærer Globalt Engasjement
Kristin Glad