Street og samtidsdans OSLO

Instagram
Bilder
Video

Street og samtidsdans OSLO

Vil du utvikle egne danseferdigheter og skape kunstneriske prosjekter sammen med andre?

Mål for linja

Utvikle deg både kreativt og teknisk som danser. 

Utforske Streetdans som sosial dans, med dens røtter og historie.

Delta aktivt i den skapende prosessen frem mot ulike former for forestillinger.

Få økt evne til å samarbeide, vise engasjement og ta ansvar. 

Studietur
Addis Ababa, Etiopia

Velkommen til Street og samtidsdans OSLO! 

Street og samtidsdans OSLO vil du utvikle deg som danser, både teknisk og kunstnerisk. Vi har vårt hovedfokus på streetdance og samtidsdans, og ønsker at du skal få oppleve masse danseglede i et trygt fellesskap hvor vi heier på hverandre!


 


Du vil utvikle deg gjennom ukentlige danseklasser i både streetdance og samtidsdans/moderne. I streetdance-klassene kommer du til å møte stilene hiphop, house, breaking og popping. Det blir fokus på grunnleggende trinn og teknikker, i tillegg til freestyle og improvisasjon for å utvikle eget uttrykk. I samtidsdans jobber vi med gulvarbeid, flyt, bruk av tyngdekraften og dynamisk variasjon i bevegelsene. Våre pedagoger har lang fartstid innenfor sine felt, og skolens beliggenhet i Oslo gjør at vi har mulighet til å hente inn spennende gjestelærere. I tillegg til de tekniske klassene har vi klasser i improvisasjon og komposisjon. Komposisjon handler om å lære å sette sammen dansesekvenser og koreografi, både alene og i samarbeid med andre. Vi legger stor vekt på den skapende siden av dansefaget og du vil som elev delta i produksjonen av ulike prosjekter, - både på vår egen linje og i samarbeid med andre linjer på skolen, f.eks kunst-, foto- og musikklinjene. 


Målet om et trygt fellesskap ligger til grunn for alt arbeidet vi gjør. På danselinjen jobber vi for å bli et godt team hvor alle bidrar til hverandres utvikling ved å hjelpe, inspirere og motivere hverandre. Vi har fokus på egen utvikling uansett nivå og du vil få både utfordringer og individuell veiledning. 


 


Rønningen Folkehøgskole ligger i Oslo, noe som gir oss god mulighet til å oppleve hva dansemiljøet i storbyen har å by på. Vi drar på omvisning og forestilling på Operaen, Dansens Hus og Sentralen, vi drar på battles og jams, og vi besøker de ulike utdanningsinstitusjonene i byen. Vi deltar selv på kultureventer i byen, som Dansens Dager, Kulturnatt og Elvelangs i fakkellys.  I skolens idrettshall har vi to flotte dansesaler, med speilvegger og ballettbarré, eget grupperom til teori, samt treningsrom for styrke og utholdenhet. Dansesalene kan du som elev på danselinjen bruke så mye du vil, både på kveldstid og i helgene. Street og samtidsdans OSLO møter vil du møte to fantastiske lærere med masse erfaring innenfor sine felt:

Linjelærer og lærer i samtidsdans Julie Kristine Ski

Lærer i Streetdance Anne Golberg Stavn


Som folkehøgskole i Oslo har vi også mulighet til å hente inn gjestelærere fra ulike miljøer.  Her er en liste over danselærere som har jobbet med oss på danselinja på Rønningen:  Marlene Skoglund, Jens Jeffry Trinidad, Michael Guzman, Cassandra Moldenhauer, Malene Sørlie, Antero Hein, Dag Rune Sjøli, Victor Prag, Amy Pender, Martinj Joling, Edwin Cabascango, Silje Olava Bakken, Irlin Finsådal, Hedda Svorstøl, Annika Ostwald, Ida Uvaas og Kristina Søetorp Wallace. 

Instagram 2 Følg oss på Instagram: @rfhs_dans

 Facebook Følg oss også på Facebook.

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo

 

 

Ingebjørg_004.JPG
Ingebjørg Nistad
Julie005.JPG
Julie Bråten
danseforestilling071.JPG
Krystian Wysocki
Forestillingdans13 Blanca
Madelen Ruud
Julie K. Ski
Lærer Dans og kreativitet
Julie K. Ski