Volleyball Toppidrett

Facebook
Bilder
Video

Volleyball og Sandvolleyball på Rønningen Folkehøgskole i samarbeid med klubbene i Oslo!

Mål for linja

 

Utvikle dine individuelle og relasjonelle ferdigheter sammen med andre spillere. 

 

Studietur
Brasil

Volleyball Toppidrett er for deg som har ambisjoner som volleyballspiller, men som også vil oppleve et unikt år på folkehøgskole i Oslo!

Fra skoleåret 2024-2025 starter vi opp vårt nye linjetilbud hos oss på Rønningen Folkehøgskole: Volleyball Toppidrett. Linjen bygger på samme prinsipper som vi har lang tradisjon for med linjene Toppfotball og Toppidrett.Hos oss på Rønningen får du skreddersydd et treningstilbud i samarbeid med volleyballklubber i Oslo-området! Du får trene i vårt fantastiske nye anlegg med en flerbrukshall, der vi har mulighet for 3 parallelle volleyballbaner, i våre styrke- og kondisjonsrom, samt i anlegg hos aktører vi samarbeider med utenfor skolen. Du trener og spiller med en av klubbene vi samarbeider med innenfor seriesystemet i Volleyball.

Samtidig får du være del av et unikt fellesskap gjennom året på folkehøgskolen!Har du tanker om en framtidig studenttilværelse i Oslo og ønske om å kombinere dette med en karriere som volleyballspiller i Oslo-området, er Volleyball Toppidrett her på Rønningen en god inngang for deg!Rønningen samarbeider med Norges Volleyballforbund. Volleyballforbundet legger ofte landslagssamlinger for ulike landslag til vårt anlegg på Rønningen, og vi får økter med landslagstrenerne samtidig. 


 Vi har også samarbeid med Oslo Sandvolleyballklubb, Vegard Høidalen og hans senter for sandvolleyball rett utenfor Oslo, Abox. Oslo Sandvolleyballklubb har treninger i Rønningens hall gjennom uka, og våre elever på volleyballinja deltar på treningene her. 

Og ikke minst samarbeider vi med volleyballklubber i Oslosom Koll Volley og Stovner SK Volley m flsom har lag i de ulike divisjonene. Hvis du ønsker det, hjelper vi deg å finne riktig klubb og nivå.En vanlig dag på Volleyball Toppidrett består av volleyballtreninger, styrke, utholdenhet, analyse og varierte aktiviteter rettet mot volleyball. Skolens lærere samarbeider med klubbtrenere og det legges til rette for at man kan prioritere klubbtrening på ettermiddagen.


Volleyball Toppidrett gir mulighet for studietur til Brasil sammen med de andre idrettselevene ved Rønningen.  Du kan også velge å være med på en av skolens øvrige studieturer. I tillegg planlegges treningsleir i Sandvolleyball til Sperlonga i Italia gjennom Vegard Høidalens Camps R`us. 


Det vil bli ansatt en ny lærer for Volleyball Toppidrett på Rønningen. Lærer vil ha erfaring som spiller og trener i volleyball, og vil ha hovedansvaret for linjen i det daglige på Rønningen.  I tillegg møter du trenere fra Oslo Sandvolleyball i øktene de har på Rønningen. Til sist vil vi gjennom samarbeidet med Norges Volleyballforbund få mulighet for ulike gjestetrenere gjennom skoleåret, bl a i forbindelse med landslagssamlinger på Rønningen eller i Oslo-området. En liten kuriositet om Volleyball og Rønningen som en KFUK-KFUM-skole:

Rønningen Folkehøgskole er en del av verdens største ungdomsbevegelse, YMCA, og Volleyball som idrettsgren og øvelse ble først etablert av William G. Morgan hos YMCA i Holyoke, Massachusets, USA, i 1895. Morgan bestemte seg for å lage et nytt spill der han tok elementer fra de ulike sportsgrenene basketball, tennis og håndball. Ballen kommer fra basketball, nettet fra tennis og håndbruken fra håndball, sier historien.  Dette ble til Volleyball, som siden har vært en viktig aktivitet innenfor YMCA sitt arbeid globalt.

Som en KFUK-KFUM skole, som er den norske varianten av YMCA og YWCA, vil vi ta vare på disse tradisjonene, og bruke våre fantastiske fasiliteter til det beste for volleyball i Norge.