Som de første i Norge har hele Rønningen folkehøgskole brukt en dag på å spille «Tough Road» – et rollespill utviklet i Danmark for at ungdom lettere skal forstå hvordan det globale handelssystemet fungerer. Litt stress, veldig gøy og relevant for dagens verdensproblemer er tilbakemeldingene fra elevene.

Coffee Road er et dansk selskap med interesse for utviklings- og internasjonale handelsspørsmål og det er de som står bak rollespillet. Spillet var ferdig utviklet i 2011 og har vært spilt over 20 ganger i Danmark. Rønningen folkehøgskole er de første som prøver spillet i Norge, og skal man tro elevene er det grunnlag for andre å også prøve det.

Spillet kan spilles av mellom 80-200 personer og elevene blir delt inn i uike roller; bønder, handelsfolk, eksportører, børsmeglere, bankfolk, merkevarebedrifter og kafedrivere. Spillet er lagt opp med en god blanding av fysiske og virtuelle møter og transaksjoner.

Rønnerne lærte mye og fikk en del aha-opplevelser i forhold til hvordan handel og globale transaksjoner fungerer.