Spørsmål og svar

Mange lurer på det samme. Her er spørsmål vi allerede har svart på.

Folkehøgskole er et helt unikt tilbud hvor du i felleskap med andre får mulighet til å fordype deg innenfor ditt interessefelt. En skolehverdag uten fokus på karakterer, pensum eller eksamen. Her er det praksis som står i fokus, ikke teori. Et år som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med deg selv og dine verdier, få nye venner, bo hjemmefra og leve i et stort og spennende fellesskap.
 Les mer om folkehøgskolen i Oslo her.

Fordi vi ligger i Oslo, den største og mest urbane byen i Norge. Vi er en breddeskole med spennende linjer og valgfag. Vi har opplevelsesrike studieturer. Vi har en nyoppusset skole med høy standard på rommene
 og moderne fasiliteter. Her har vi proffe og engasjerte ansatte og miljøstipendiater som bidrar til et fantastisk skolemiljø. Et variert aktivitetstilbud på ettermiddag og kveld. Til slutt får du mulighet til å søke deg videre til vårt populære ledertreningsprogram etter avsluttet skoleår.

Rønningen er en breddeskole med ulike linjer innenfor musikk, dans, foto, kunst, idrett og samfunnsrelaterte fag. Les mer om de ulike linjene her.

Rønningen folkehøgskole ligger midt mellom øst og vest i Oslo, i krysning mellom by og skog. Grefsenkollen og marka som våre nærmeste naboer og Oslo sentrum ca 25 minutter unna. Vi har kort vei til offentlig transport og Oslos yrende kulturliv, og inkludert i skolepengene får du Ruterkort som gir deg tilgang til hele byen.

Eier av Rønningen er Norges KFUK-KFUM, som er en av Norges største barne- og ungdomsorganisasjoner. Norges KFUK-KFUM er igjen en del av de internasjonale organisasjonene YMCA, verdens største ungdomsbevegelse, og YWCA, verdens største kvinnenettverk.

Vanligvis tar vi inn ca 180 elever fordelt på våre 12 linjer. Med over 600 søkere så anbefaler vi å søke så tidlig som mulig.

Alle får vitnemål etter gjennomført folkehøgskoleår. Vitnemålet vil si noe om elevens fag og aktiviteter på Rønningen. Elever som har minimum 90 % tilstedeværelse får tildelt to studiepoeng.

Skolen har i utgangspunktet ingen generelle opptakskrav. Vi legger først og fremst vekt på elevens motivasjon for å gå på folkehøgskole. På enkelte linjer vektlegges faglig nivå; Toppfotball, Toppidrett,  Utøvende musikk og Ten Sing Norway.

Rønningen folkehøgskole er en kristen skole, der det er lave terskler og høyt under taket. 
Mangfold er viktig for oss, og alle er velkomne uavhengig av trosretning.

De fleste av våre elever har fullført videregående skole og er mellom 18 – 20 år. Vi er en av de få skolene som tilbyr et begrenset antall plasser til mindreårige (fra 16 år).

Søknadsportalen åpner 1.oktober. Da er det mulig å søke. Ingen elever får svar på sin søknad før 1. februar. Etter 1. februar vil du raskt få svar på søknaden din. Det er også mulig å søke etter 1. februar og fram til skolestart.

Hver elev må betale innmeldingspenger (2800 kr) og skolepenger (113 900 kr). Eventuelle tillegg: studietur, enkeltromstillegg, parkeringsplass, visum og vaksiner. Les mer om priser her.

Ja! Folkehøgskole gir rett til lån og stipend. Les mer om dette på Lånekasse sine hjemmesider.

 Slik ser fordelingen ut for skoleåret 2020-21: 

Forfallsdato 

Utbetaling fra Lånekassa 

Innbetaling skolepenger 

1. september 

22 458,00 

25 800,00 

15. september 

8422,00 

8400,00 

15. oktober 

8422,00 

8400,00 

15. november 

8422,00 

8400,00 

15 .desember 

8422,00 

8400,00 

15. januar 

22 458,00 

22 400,00 

15. februar 

8422,00 

8400,00 

15. mars 

8422,00 

8400,00 

15. april 

8422,00 

8400,00 

11. mai 

8422,00 

8400,00 

Sum 

112 292,00 

115 400,00 

 

Timeplanen består av linjefag, fellesfag og valgfag. Skoledagen starter kl 09.00 og avsluttes ca. kl 16.00. Lørdager fra kl 10.00 – 13.30. Les mer om skolehverdagen her.

Hverdagen på Rønningen består av obligatorisk opplegg både på dag- og kveldstid. Det vil derfor være svært vanskelig å jobbe ved siden av folkehøgskolen. Dessuten er tilstedeværelse viktig for å få maksimalt utbytte av folkehøgskoleåret.

Ja, det er mulig å søke skolen om permisjon for å delta i konfirmasjon, religiøse høytider, bryllup og lignende.

Dette vil variere avhengig av ditt private forbruk. Skolen dekker kost og losji, samt kollektivt reisekort innenfor Oslo. Alt ut over dette må du selv dekke (toalettartikler, vaskemidler, kulturarrangement, kiosk og kafèbesøk.) Les mer om disse elevenes forhold til lommepenger på folkehøgskole her.

En del av det unike ved å gå på Rønningen, er å leve og bo sammen med sine medelever. Vår erfaring er at det fungerer svært dårlig å ikke være en del av det miljøet som skapes utenom undervisningen. 
Derfor ønsker vi ikke å åpne for dette. 

Skolen og internatene er stengt i høst-, jule - , vinter- og påskeferien. Elevene må da sørge for egen innkvartering. 


Skolen har vanligvis et par frihelger i løpet av skoleåret utenom i høst-, jule - , vinter- og påskeferien. 


Vi har et begrenset antall enkeltrom på skolen. Disse er først og fremst forbeholdt elever med et medisinsk behov. Prisen for enkeltrom varierer fra 7000 kr – 12 000 kr.

Dersom du ønsker overnattingsbesøk på internatet, må du søke om dette minst tre dager i forkant. Søknad leveres til internatleder. Gjester må betale for overnatting og mat.

Nei, det er ikke obligatorisk å delta på studietur. Påmelding skjer i forkant av oppstart og vil ikke være dekket av utbetalingene fra Lånekassen. Skolen tilbyr et eget opplegg for elever som velger ikke å delta. På linjen SE:Verden er det en forutsetning å delta på studieturene.

Skolen tilbyr fire måltider hver dag; frokost, matpakkelunsj, middag og kveldsmat. Måltidene tilberedes av et proft og erfarent kjøkkenteam som har stor lidenskap for mat. Vi tilbyr vegetarmat og tilrettelegger for laktoseintoleranse og glutenallergikere. Les mer om maten her.

Rønningen er en rus- og alkoholfri skole. Vi ønsker å tilby våre elever en trygg og god atmosfære. Les mer om reglene våre på bunnen av denne siden.

Rønningen tilbyr ikke en egen bo- og arbeidstreningslinje, men tar opp et begrenset antall elever med særskilte behov. Søkeren vil bli innkalt til en samtale for å kartlegge søkerens behov for tilrettelegging. Ta kontakt med skolen for mer utfyllende informasjon. 


Ja, hvert år har Rønningen en egen internasjonal klasse med ca. 20 elever. Les mer om vår internatsjonale linje her.