Palestina og Israel

Del på Facebook

PALESTINA og ISRAEL - rettferdig fred med midtøstens historie og kultur 


Rønningen har et nært forhold til våre partnere i YMCA og YWCA i Palestina. Vi har hatt studieturer til Palestina og Israel i mange år og har svært gode erfaringer med de møtene vi får gjennom YMCA og YWCA med mennesker som lever i vanskelige situasjoner, i et område som har vært preget av konflikt i mer enn 70 år. Dette er en konflikt som preger alle - på begge sider av muren som skiller Israel og de palestinske områdene. 


Rønningen vurderer alltid sikkerhetssituasjonen i området, og følger UDs reiseråd. Dersom situasjonen i Midtøsten ikke tillater reiser til Palestina og Israel i løpet av skoleåret, vurderes alternative studieturmål.Linja Journeys of Justice har studieturen til Palestina og Israel som en del av sitt klasserom. Det kan også være mulig for andre elever på Rønningen å være med på denne turen. 


På denne studieturen til Palestina og Israel får du lære om konflikten i Midtøsten og hvordan Israels okkupasjon av Palestina påvirker unge palestinere og deres hverdag. Vi møter israelere og palestinere med ulike syn på hva som skal til for å få fred. Studieturen varer en til halvannen uke med et tett program. 

Vi har base like utenfor Bethlehem, og derfra drar vi på utflukt til Jerusalem, Ramallah, Hebron og andre destinasjoner på Vestbredden. Vi besøker hellige steder som Fødselskirken, Klagemuren og Al Aqsa-moskeen. Møter med studenter og flyktninger, bønder og beduiner, YMCA og YWCA-ungdom og forskjellige organisasjoner gir deg innblikk i politiske, sosiale, kulturelle og religiøse forhold.  

Gjennom Oliventrekampanjen og vårt samarbeid med YMCA og YWCA i Joint Advocacy Initiative får du plukke oliven/plante oliventrær for å bedre palestinernes livsvilkår. Slik bidrar du i kampen for en rettferdig fred. 

Hjemme i Norge deler du dine opplevelser og engasjerer dine medelever og andre til å være med å stå opp mot uretten som unge palestinere opplever.  

 


 

 


Rønningen tilbyr også flere studieturer med ulike faglige fokus og prisnivå. Om du ønsker det kan du velge å være med på en av de andre turene som arrangeres av Rønningen i studieturperioden:


Priser på studieturene finner du her. Det tas forbehold om prisendringer i henhold til den globale utviklingen i en verden som er preget av kriser og usikkerhet.